Jennyn perunapurjokeitto
n. 1/2 kg Marabell tai Challenger -perunaa
n. 300 g purjosipulia
2 dl kermaa
1 dl maitoa
Ripaus valkopippuria
Hyppysellinen muskotinkukkaa tai -pähkinää.
Voita sipulin kuullottamiseen.
Perunat kuoritaan ja keitetään miedossa, runsaassa lihaliemessä. Kaada keitinliemi talteen ja murskaa kypsät perunat soseeksi. Kaada keitinliemi takaisin soseeseen. Halkaise purjosipulit ja leikkaa veitsellä paloiksi ja huuhtele hyvin. Laita pannulle vähän voita ja kuullota purjoja kevyesti (ei saa ruskistua). Lisää purjot keittoon ja anna kiehua n. 20 min. Mausta valkopippurilla, muskotinkukka tai -pähkinä, sopii hyvin mausteeksi, mutta sitä on laitettava varovasti. Lisää kermaseos ja kiehauta keitto.
Paistetut Annabellet
Keitetyistä Annabelleista saa suolaiseen pikkunälkään nopean välipalan tai lisukkeen, kun halkaisee perunan pituussuunnassa keskeltä ja paistaa ne kuorineen auringonkukkaöljyssä pannulla. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi ja mausta lopuksi kevyesti merisuolalla.
Uuniperunat Bellarosasta
Lämmitä uuni 200° ja laita pestyt perunat ritilälle leivinpaperin päälle, ilman foliota, niin kuorikin paistuu. Anna paistua 30 min. ja vähennä lämpö sitten 100°, paista vielä 30 min. Aika on ohjeellinen keskikokoiselle perunalle, kokeile tuntuuko sisusta pehmeältä kevyesti puristamalla. Maukkaita tuorejuustojen kera.
Makeat perunaletut (ylimääräisestä muusista)
3-4 dl perunamuusia
1 muna
1,5 – 2 dl maitoa
n. 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
Sekoita muusiin maito ja mausteet. Lisää jauhoja niin, että seos on juoksevaa, mutta paksuhkoa.
Lisää muna. Paista letut pannulla voissa tai margariinissa. Tarjoile (omena)hillon tai vaahterasiirapin kera, jäätelökin sopii mukaan.