Perunoilla on värikoodit niiden koostumuksen ja käyttötarkoituksen mukaan
KELTAINEN on yleisperuna ja soveltuu kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen.
VIHREÄ on kiinteä peruna ja pysyy keitettäessä ehjänä. Soveltuu hyvin keittoihin, viipaloituna laatikoihin ja salaatteihin.
PUNAINEN on jauhoinen peruna ja sopii hyvin muuseihin.
Annabelle
Kiinteä yleisperuna / vihreä
Muodoltaan pitkulainen ja joskus hiukan kaareva peruna. Maukkaan makuinen ja keltainen sisältä, tämä on noussut monen suosikisi viime vuosien uusista lajikkeista.
Bellarosa
Yleisperuna / punainen
Muodoltaan pyöreä, punakuorinen ja isokokoinen. Maultaan pehmeä ja sopii hyvin uuniperunaksi sekä ranskanperunoihin.
Challenger
Jauhoinen peruna / punainen
Muodoltaan soikeahko peruna ja jauhoisuudestaan huolimatta, pysyy koossa keitettäessä. Maultaan maukas, sopii monenlaiseen ruokaan, keitoista muusehin.
Colomba
Kiinteä varhaisperuna / vihreä
Muodoltaan pyöreä ja tasakokoinen, kuori sileä. Pysyy keitettäessä hyvin koossa, mutta pehmeän rakenteen vuoksi sopii myös muusiksi.
Marabell
Yleisperuna / keltainen
Muodoltaan soikeahko peruna. Maultaan maukas ja rakenteeltaan irtonainen. Sopii hyvin keittoperunaksi ja myös muuseihin.