Tietoa perunalajikkeista

Perunoilla on värikoodit niiden koostumuksen ja käyttötarkoituksen mukaan

KELTAINEN on yleisperuna ja soveltuu kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen.

VIHREÄ on kiinteä peruna ja pysyy keitettäessä ehjänä. Soveltuu hyvin keittoihin, viipaloituna laatikoihin ja salaatteihin.

PUNAINEN on jauhoinen peruna ja sopii hyvin muuseihin.

 

Annabelle

Kiinteä yleisperuna / vihreä

Muodoltaan pitkulainen ja joskus hiukan kaareva peruna.  Maukkaan makuinen ja keltainen sisältä, tämä on noussut monen suosikisi viime vuosien uusista lajikkeista.

 

Bellarosa

Yleisperuna / punainen

Muodoltaan pyöreä, punakuorinen ja isokokoinen. Maultaan pehmeä ja sopii hyvin uuniperunaksi sekä ranskanperunoihin.

 

Challenger

Jauhoinen peruna / punainen

Muodoltaan soikeahko peruna ja jauhoisuudestaan huolimatta, pysyy koossa keitettäessä. Maultaan maukas, sopii monenlaiseen ruokaan, keitoista muusehin.

 

Colomba

Kiinteä varhaisperuna / vihreä

Muodoltaan pyöreä ja tasakokoinen, kuori sileä. Pysyy keitettäessä hyvin koossa, mutta pehmeän rakenteen vuoksi sopii myös muusiksi.

 

Marabell

Yleisperuna / keltainen

Muodoltaan soikeahko peruna. Maultaan maukas ja rakenteeltaan irtonainen. Sopii hyvin keittoperunaksi ja myös muuseihin.

 

Noblesse

Jauhoinen yleisperuna / keltainen

Muodoltaan pyöreä ja keltamaltoinen yleisperuna. Maukas ja hyvä perusperuna, utuuslajikkeita.